В сряда сутринта се проведе спасителна операция за десетки мигранти на

...
В сряда сутринта се проведе спасителна операция за десетки мигранти на
Коментари Харесай

Гърция спаси десетки мигранти край Пелопонес

В сряда сутринта се организира избавителна интервенция за десетки мигранти на борда на лодка, за която се оповестява, че е изпаднала в усложнение край югозападното крайбрежие на Гърция, оповестиха управляващите, представени от гръцкия вестник " Катимерини ".

Бреговата защита заяви, че лодката, за която се счита, че транспортира към 90 души, е била видяна на към 40 морски благи (74 километра) западно от дребния град Пилос.

Шестима от хората на борда са били качени на друга лодка, плаваща в региона, и превозени до Пилос, където една жена беше трансферирана в болница в южния град Каламата.

Други 25 души са били качени от преминаващ танкер и превозени до Каламата, до момента в който останалите пасажери са били трансферирани на различен преминаващ товарен транспортен съд, заяви бреговата защита.

Спасителна лодка на бреговата защита към момента се намира на мястото на случая, а различен транспортен съд на бреговата защита е на път. Няма известия за изчезнали мигранти .

Районът е покрай мястото, където остави стотици мъртви и изчезнали хора и докара до обвинявания, че гръцките управляващи не са реагирали по подобаващ метод, с цел да спасят пасажерите.

Тогава в този регион потъна претъпкан траулер, отплавал от Либия с към 500-700 души на борда . Само 104 души бяха избавени, а телата на 82 бяха извадени. Останалите са потънали с траулера в една от най-дълбоките елементи на Средиземно море.

Миналата седмица 40 от оживелите заведоха дело в Гърция против " всички виновни страни ", заявявайки, че гръцките управляващи не са се намесили, с цел да спасят пасажерите, преди корабът да се преобърне.

Много от оживелите оспорват формалното изказване, че многократните оферти за помощ от страна на бреговата защита са били отхвърлени и настояват, че са положени несполучливи старания за евакуиране на кораба на безвредно място малко преди да се преобърне и потъне.

Гърция се намира по продължение на маршрут, употребен от контрабандистите за транспорт на хора, бягащи от спорове и беднотия в Близкия изток, Африка и Азия, в Европейския съюз.

Много от тях употребяват дребни лодки, с цел да се насочат от Турция към гръцките острови покрай турското крайбрежие, до момента в който други употребяват по-големи ветроходни лодки, яхти или риболовни кораби в опит да създадат по-дългото секване от Турция или Северна Африка до Италия, заобикаляйки Гърция.
 Франция отряза Италия - няма да приема мигранти от Лампедуза
Франция отряза Италия - няма да приема мигранти от Лампедуза

Париж е подготвен да помогне на Рим за връщането на бежанците по родните им страни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР